Wij zijn het Ichthus

Kennismaken

Heb jij plannen om naar het Ichthus College te gaan? Of twijfel je nog? Denk daar vooral rustig en goed over na. Zorg dat je een goed beeld hebt van de diverse scholen en maak alvast kennis. Dat kan bij ons op verschillende manieren.

Kennismaking: voor leerlingen van groep 8

Het Ichthus College werkt samen met een groot aantal christelijke basisscholen in Veenendaal en omgeving. Elk jaar in november houden we een kennismakingsbijeenkomst voor leerlingen van groep 8. Je volgt dan drie lessen. Dan weet je alvast een beetje hoe het eraan toe gaat op onze middelbare school.

Voorlichting: voor ouders

Ook je ouders horen natuurlijk graag meer over het vervolgonderwijs. Daarom houden de vier middelbare scholen in Veenendaal een voorlichtingsbijeenkomst. Deze bijeenkomsten vinden plaats in november. Elke week is één van de scholen gastheer. Eén van de bijeenkomsten vindt dus op het Ichhus College plaats. De drie andere scholen presenteren zich die avond ook in lokalen van het Ichthus College.

Je ouders hebben dus vier keer de kans om kennis te maken met alle scholen.

Open Dag

Elke eerste vrijdag in februari houden we een Open Dag voor jou en je ouders. Je bent van harte welkom! Vrijwel elk vak presenteert zich. Stel gerust je vragen aan onze docenten, het zorgteam, de medezeggenschapsraad en de leerlingenraad of maak kennis met de projecten van leerlingen, bijvoorbeeld in het kader van internationaal leren. De vakgroep bewegingsonderwijs pakt uit met een voorstelling én je kunt zelf aan de slag. Kortom: onze Open Dag biedt informatie én entertainment. Na afloop hebben jij en je ouders een compleet beeld van onze school.

Eind juni: maak kennis met je klasgenoten

Heb je je via je basisschool aangemeld voor onze school? Dan heten we je van harte welkom! Eind juni maak je alvast kennis met je klasgenoten. Je weet dus al voor de vakantie met wie je in de klas komt.

Begin schooljaar: introductieweek

Jouw eerste echte week op onze school begint gezellig: met sport- en spelactiviteiten samen met je nieuwe klasgenoten. Je leert op een leuke manier zowel je klasgenoten als de school beter kennen.

Enthousiast geworden over het Ichthus College? Lees meer over de aanmeldingsprocedure.