Wij zijn het Ichthus

Kennismaken

Heb jij plannen om naar het Ichthus College te gaan? Of twijfel je nog? Denk daar vooral rustig en goed over na. Zorg dat je een goed beeld hebt van de diverse scholen en maak alvast kennis. Dat kan bij ons op verschillende manieren.

Ichthus Experience voor leerlingen van groep 8

Om leerlingen van groep 8 kennis te laten maken met het Ichthus College, organiseren wij op dinsdagmiddag 28 november en donderdagmiddag 30 november van 13:15-15:00 uur de zogenaamde Ichthus Experience. Tijdens deze middagen maken de leerlingen drie verschillende soorten lessen mee en krijgen zij een rondleiding door de school. Zo kunnen zij alvast de sfeer op het Ichthus proeven.  

De opgave voor deze middagen verloopt via de basisschool. Alle basisscholen die de afgelopen jaren leerlingen bij ons hebben aangemeld zijn hierover geïnformeerd en veel scholen hebben zich inmiddels aangemeld. Als de basisschool van uw zoon of dochter niet naar deze middagen komt, kunt in overleg met hen op individuele basis met uw zoon of dochter de Ichthus Experience meemaken. U kunt zich hiervoor opgeven bij dhr. Van Vliet (brugklascoördinator) via zijn e-mailadres [email protected]. Graag de naam van uw zoon of dochter, de basisschool die nu wordt bezocht en de voorkeursmiddag vermelden in uw mail.

De lessen zijn bedoeld voor de leerlingen van groep 8 en niet voor de ouders en begeleiders. Voor hen is er een apart programma met workshops. 
 

Voorlichting: voor ouders

De ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit groep 8 worden van harte uitgenodigd voor de voorlichtingsavond  op donderdag 9 november 2023! Tijdens deze avond presenteren we u onder andere wat het Ichthus te bieden heeft voor leerlingen met een vmbo-gl/tl- , een havo- of een vwo-advies, vanuit welke overtuiging we ons werk doen en hoe de aanmeldprocedure verloopt. Op het binnenplein kunt u in gesprek gaan met mentoren en leerlingen van een brugklas en collega’s die u veel kunnen vertellen over ‘internationaal leren’ en welke ondersteuning we leerlingen kunnen bieden. Precieze tijden worden later bekend gemaakt.  Er is veel ruimte voor het stellen van vragen. Welkom!


Open Dag

Vrijdag 26 januari 2024 hebben wij onze Open dag. Voor meer informatie verwijzen we je door naar onze informatiepagina
 

Eind juni: maak kennis met je klasgenoten

Heb je je via je basisschool aangemeld voor onze school? Dan heten we je van harte welkom! Eind juni maak je alvast kennis met je klasgenoten. Je weet dus al voor de vakantie met wie je in de klas komt.
 

Begin schooljaar: introductieweek

Jouw eerste echte week op onze school begint gezellig: met sport- en spelactiviteiten samen met je nieuwe klasgenoten. Je leert op een leuke manier zowel je klasgenoten als de school beter kennen.

Enthousiast geworden over het Ichthus College? Lees meer over de aanmeldingsprocedure.